Ahad, 14 Oktober 2012

" sharing is caring "






Heyyy heyyy ! kamu kamuu kamuuu . . jommm kita sambung membebel lagik di sini . heeeeeeee
Kalik nie aku nak cite sikit tentang cara nak ilang kan stress yang mujarab lagik berkesan dengan diri sendiri !!! huuuuu
Kalau yang rase xberkesan tue , hamba mohon map ea .. laen org laen carenyaa kan kan kan ~ ~ so just nak share , mane tau hangpa bley try . . kalau menjadik , baguslah . kalau x , gune care laen k !!!!



Hahhhhhh . begini carenye , selain dari membace al quran dan solat ( bukan nak berlagak tapi hakikatnye kan , bile nak tenangkan fikiran nie adalah cara yang pertama sekali harus kita  lakukan owkeyyyyy . ) aku selalunye suka berkaroake , mandi pantai sambil jerit2 n lompat2 smpai puas dan berbasikal di mane saje .( mesti nak ckp , xkurus pun kate suka berbasikal .. aku hempuk hang jap g ! ngahaaaa ) time tension n stress jer , so bukan sepanjang mase kita dlm situasi macam nie kan .. mybe setahun dua o sebulan dua so sendiri paham lah kan , kalau tiap2 minggu aku pun xpham org yg macam tue .. huhhhh oraittttt ~ ~



D teruskan lagik bercerita , baeklahhh . selalunye jalan yang terbaek aku ambek dengan berkaroake . suare merdu ker , ke laut ker , ada macam kapal karam pun ea jugak , kadang2 owg sebelah ckp .. oiii dik diam sikit ( tapi dyeowg xpikir ker , dah nme pun tempat berkaroake xkan nak diam ! nie boley mendatangkan kemarahan nampaknye . )  yang penting dapat melalak . situasi macam nie dapat berikan kita sedikit kepuasan , kadang2 tekak nie nak tercabut pun hade jugak still nak memekak lagik . haha yang paling penting kengkawan sentiasa memahami , dyeowg walaupun hade yang xsuka menyanyi tapi kawan2 punye pasal dier pun tumpang sekaki .. org kate nak cari kawan ketawa memang sangat senang n berlambak2 tapiii nak carik yg boley menangis bersame n mati bersame  teramatlah payah . Alhamdulillah , syukran ya Allah kerana kau temukan aku dengan yang baek budi pekerti n lagi indah persahabatan tue nanti . ^________^ 



Jom kite menempek japp , pic yang xseberape nie !




Kite nie dok sibuk nak mengilangkan segale ketidakpuashatian dalam kepale otak nie ,, yg laen sibuk nak brposing2 ..
Yelaaaa kan , xkan aku tension yg lelaen nak tension gak ,
T sape pulak yang nak menghiburkan .
Hahhhhh
Silap2 semua bley gilerrr cmnie . haha























Next …. Care yang nie selalunye sangat mujarab . aku n the geng g mandi manda , suka suki n joli2 kat tepi pantai … dok jerit sini sane , lompat2 , pose2 yang entah pape janji happy … kalau xkena pada tempat , mang dah kena halau .. heeee hade pulak yang maen kejar2 mcm nak kembali ke zaman kanak2 dulu , dok ckp kuat2 padahal sebelah2 jerrr , g baling pasir sini sane .. sat g kena mata padan lah muke , hahhh time tue buat muke kesian … lalalalaaaa   kadang2 sampai baring kat atas pasir tue , time2 pakai baju kurung time2 tue dok sibuk ajak baring .. hahhh kunk dah terselak kaen , lari semua org , terperanjat boboi2 n gegurl2 … time tue baru tau erti pesesalan kan . haiyakkkkkkk 


Disini kami !




Hahhh .
Kan da bilang tadik ,dia pakai baju kurung .
Ade jgk yang terangkat kunk .
Rami pulak yang terangsang .
Heeeeee
                           Bantailah labu asalkan bahagia !
J















Akhir sekali ,, yg kerap jugak aku buat nak ilangkan tension dgn berbasikal .. sekali lagik aku tegaskan disini ,,, bukan nak kuruskan badan owkey , no no nooooo . stop ! tapi kalau nak jgk bley ,,, kena setiap ary lah .. xpayah buat keje laen , berbasikal jerrr kejenya setiap mase , saat n ketika .. hahhhh time tue baru tau erti kekurusan … lalalalaaaaa oraitttt meyhhh smbung mengomel tentang aku .. tempat yang menjadik tumpuan aku kebiasaannye di Taman Botanikal , ayer keroh Melaka . memang xrugi pun korang g kat sini , tempat nie memang sesuai nak beriadah . promote sikit , xdpt komisyen pun tapi sekadar berkongsi ilmu . boleh datang ngan fmly , kawan2 , couple mungkin jgk .. n yang penting jgn pegi sowg2 takot laen jadiknye … almaklumlah , jap g xpat nak berfikir ngan baek , dah tension punye pasal dok bunuh diri kat dalam utan tue kunk ..  hahhhh mintak d jauhkanlah .. puihhhhhhhhh kat sini memacam haiwan kita bley jmpe , yang paling famous monyet . hahhh bapak terkejut aku tengok , banyak gilerrrr ! dah aku nie memang jenis penakut , padahal monyet kat atas pokok2 n wayar2 elektrik tue die bergayut , jauh giler dari kteowg semua , aku punye dok menjerit macam dah kena gigit … seriously tmpat tue memang best … aku owg Melaka pun xtau tmpat tue , kalau my best friend x bawak menjejak kan kaki kew sane … weeeeee



taraaaaaaaaa .




syokkkkkkk gilerrr ! heee
xrugi pun ..
serius xtipu bebbb .
haha























Begitulah .. awan nano nano nano … alkisahhhh ! orait . harap dapatlah membantu anda2 sekalian yang nak ilangkan tension n stress yang melande diri tue … tipu lahhhh , korang2 xperna mengalami situasi macam aku .. sangat menipu .. huuuuuu bak kate sowang pensyarah aku nie yang sangat cute n baek haty ,,, kata beliau “ tipu dose mati seksa , masuk api neraka “ … mekasih ea lecture ku , boley d terapkan nie .. heheee mase kecik2 dulu selalu lah dengar tapi bile dah meningkat dewase nie dgr balek dari seowg lecture ku yang gile2 orangnye …. Bippp bipppp .



DONE ! segalenye telah berakhir . jadik selamat ketemu ea , di laen entry .. bubbyeeeeee assalamualaikum si gadis2 n si jejake2 yang cantek lagi ensem … ( ^______ ^ )









0 comments:

Catat Komen

my music

terintai - intai