Sabtu, 29 Disember 2012

d penghujung !


achummmm .. hahhhh kua semua jenis bulu dlm lubang idung nie ..
heeeeeeeeeee ..
holla holli ,,, weeeee selamat malam semua ..
haihhh , baru d tinggalkan seminggu dah berhabuk  bersarang lelabah bagai kan ... 
( tipu bebenor ,, lelabah pun xnak singgah ! )


ok lah ,, skunk mase berlalu begitu pantas kan , 
xdpt nak d kejar ..
kalau dpt pun time mimpi jela .. itu pun smpai jatuh katil , law kecik2 dulu kencing dlm sua kan .. jgn xnak ngaku ehhh , tumbuk kunk ! pejam celik pejam celik dah nak abes bulan 12 tahun 2012 .. xda yg special lagik lah taun 2012 nie .. haha sebenarnya xmencari pun , dok tunggu jerr .. memang xdpt lah derr ! huhuu
kekadang jelez gak kengkawan dok gayut sini sane , gaduh bagai  n sayang sesemua lah .. tapiii xpela ,, mcm nie pun bahagia jerr .. so tumpang gembira tok kengkawan pun dah ok .. at least  hade lah jugak dari xdok ., heeeee
bile timbul soal laku ke x ,, tuuu tipu lah .. 
hado jerr yg nak ,,
 tapiii xbersedia satu , xda perasaan suka dua dan tiga sedang mencari .. lallaaaa lagipun xmo dah cinta2 monyet nie .. 
skunk law boley ,, kawan .. dtg uma bincang2 , kawen .. hahahhhh
gelojoh x ,, lantaklah janji  sah ! amboiii ,, jauh  dah nie ..
haha  calon pun xda lagik weyyy .. ok stop bab cinta n kawen



mari kita masuk bab amalan n akhirat ! hahhhh
atottttt ite lah .. hikhik 
tuu semua TUHAN jer yg mampu menilai , insyaAllah akan d perbaiki dari mase ke semase ,, mengikut kemampuan ..
xde istilah malas k , tapi kekadang  syaitan banyak menghasut lah ... heeee  xpe2 tingkatkan amalan syaitan pun takot kan ( padahal dgr org cite pasal hantu sikit dah gelabah satu malam .. nak tido pun takot ! hikhik )
Akhirnya, apa yang seharusnya kita lakukan ialah terus berdoa kepada Allah moga apa jua azam yang kita tetapkan itu ,
 akhirnya mendekatkan diri kita kepada Allah.
 Mardhatillah lah yang kita cari, setinggi mana pun azam kita, kita tetap hamba-Nya. 
Kita masih dan akan selalu mengharap kasih sayang Allah untuk berjaya. 
Mohonlah kepada orang-orang di sekitar kita,,
 untuk turut mendoakan kesejahteraan kita. 
Dalam masa yang sama kita pun mendoakan mereka.
 Moga ukhwwah dan kasih sayang ini mampu mendorong kita untuk mendapat keberkatan hidup, InsyaAllah.
ok lah ok lah .. t ku cite bebanyak bab agama kowang  pikir , 
aku bajet baek pulak kan ... yg penting saling mengingati ya ya ya ! insyaAllah boleyyy ... ^ _ ^


dum dum caaak ..
selamat tahun baru , ape azam taun depan 2013 ??
sila pokus bebaik jgn memaen lagi ehhh ..
haha jom sesame berazam ... 
selamat beramal ...
assalamualaikum ..
daaaaaaaaa ..








Khamis, 20 Disember 2012

mimpi mainan tido !


hyeee ,,
ok . saya tauu mimpi mmemang mainan tido ..
mak saya pun cakap sejak seawal saya d lahirkan ..
heeee
tapiiiiiiiii .


saya mimpi dia ,
padahal dah lame xjmpe , xcontak , xbercakap dan sebagainya ..
kenape dia ??? saya xda jawapan ...
mybe ini adalah kebetulan ,,
saya xrindu dia , sy xsyg dia dah , sy xjgk benci dia ..
jodoh pertemuan dtangan TUHAN .
itu yang sy pegang selamanya ,,
tapi kenape dia yg berade dlm mimpi itu 2 hary berturut2 ..
sy bingung ! sy terdiam d saat memikrkannya !
sy stil tertanye2 , ape motipnye !
hahhhhhh


yang lagik menyedihkan ,, sy mimpi siap ada tarikh kawin dia ..
ok sy xjelous .. huhu 
sy dpt kad kawen .. awek dia pun ada ,, tapi muka samar2 ..
sy masih xmampu nak lupe kan mimpi itu ..
sy memang dah tau dia nak kawen .. 
bulan 2 ..
tapiiiii dalam mimpi tuuu ,,
11.1.2013 ..
itu tarikh yg dalam mimpi ,, nak caye ke tdk terpulang ..
sy bukan peramal tapi saya menceritakan semula mimpi BODOH itu .
huhhhhhh .


ok ,, sy dah mula nak sedey jika mengingatkannya ..
kita stop kat sini dulu ,, takut banjir belog kesayangan ku ini .
moge mimpi itu adalah penguat d saat aku lemah ..
oraitttt .. aku doakan dia bahagia dunia akhirat .. 
daaaaaaaaaaa



+_+ first week sem 5




assalamualaikum ..

Tepi sikit tepi sikit … cik pinky nak lalu ,, heeee wahai encik2 serta mak encik yang d rindui … sila comel kan muka sebelum membaca ,, tarik nafas pepanjang , ibarat nak lahirkan baby .. okeyy , mengarut sekejap ! huhuu no idea lah nak conteng menconteng untuk this week .. jom chekedauttt chekedauttt dgn pose yang meletop gitu .. a;ahh kau hade ! dum dum caaak .




tiru macam saya ..
mauuuu ,,
tapi malu ...
euwwww




4gadis 4gaya ..
nice pic ..
( puji diri sendiri k )
heeee




nampak x , saya comel d situ ..
sekian !





ohhh tidakkk ..
ntah ..
hentam lah labu labi ..






okk ! jangan nak suka sangat ,, asgment dah bertimbun ,, sem yang sangat pack ( tapi bleyy online pulak kan ) suka aty lah .. heee  yang penting sekali tempat praktikal masih tercari2 huhuuu :'(  ok xmo sedeyyy ,, insyaAllah dapat jgk t ,, usaha tangga kejayaan ... orait tuu jela tok ary khamis malam jumaat nie ... yeahhhhh tetaaaaa    



Jumaat, 14 Disember 2012

( ABC lalat )



hikhik .. hye u all .. dum dum cakkk .
tara tataaaaaaaa .


Toink toink  ! inilah pengalaman ngeri yg perna aku dapat tau tau . hahhhh excited sangat nak makan abc ,, tup tup ade lalat kat atas aiskrim tuu .. aduh duh duhhh .. sedeyy den ! tuu lah syokk tengok fon ,, dok ngadap fb xkira mase , whtapps bagai ,, twitter lagik .. cukup lengkap kan … dapat lah pelengkap idup abc bersame lalat .. euwwwwww aceh aceh geli kemain lagik ,, padahal buang aiskrim atas dia ,, abc tuu aku telan jugak kan .. hikhik bukan pengotor owk tapi membazir nak buang .. lagipun xkena abc pun just lalat tuu gatal nak menyelam dalam aiskrim kite weyyyy ,,, ( kemain kasik penerangan lagik kau cimot ,,, takot org cop pengotor lettewww ) sudah semestinya cik belog kesayangan ku .. haiyakkkk setakat nie ok jerr ,, sihat lagik nie hahhh nak menaip belog cik pinky … belagak kau cimot ,, sat g da saket xtertanggung kunk .. maapkan kamik penunggu gua maapkan kamik .. selingan ya ya ya ! urmmmmm setakat nie jela yang mampu aku taip ,, kita jmpe d laen episode … taraaaaaa 




Khamis, 13 Disember 2012

kelas sudah kembali !



assalamualaikum .
Wewittttttttttt ..  seperti biase ,, minggu depan kelas dah start dah . name pun dah masuk sem 5 kan .. haiyoooo jadual pun dah kua ,, jom jengah perjalanan penting sem nie ….

1)  Isnin = ada 3 kelas ,, dari pagi kol11 sampai malam kol 10 ..
2) Selasa = ada 4 kelas dari 9 pagi sampai 10 malam ….
3) Rabu = satu kelas jerrr .. kol 3 ptg sampai 5 ptg ..
4) Khamis = ada 2 kelas .. dari kol 11 pagi sampai 4 petang ..
5) Jumaat = home sweet home …

Puas hati .. heee naseb lah jumaat xdok kelas ,, tarik nafas panjang2 n then lepas pelan2 .. hikhik ohhh yaaa lupaaa aku nak story tentang result aku kan yg xberape nak meletop tuu .. ape2pun syukur Alhamdulillah .. mampu terseyum walaupun jatuh sikit tapi xseteruk yg d jangka … insyaAllah akan d perbaiki untuk sem nie .. caiyokkk caiyokkk 



tuuu diaaaaa ... 



apapunxboleylah ! sememangnya malas nak ngadap kelas belah malam nie ,, haha tapi apekan daya ,, mybe tuu jerr mase free pensyarah yg ngajar kamik ,, kamik hargai ... kamu semua mang terbaek ,, phewittt .. ( padahal ,, mnx2 anjak lah kelas ke pagi ker ptg ker asalkan jgn malam .. heee ) 
ok lah ok lah ... selamat berjuang yaa dpik sem 5 ...
daaaaaaaaaaaa


Ahad, 9 Disember 2012

sob sob :'((((




Hye guys ! urmmm tengok tajuk pun dah tau kan ,, bunyi macam mengeluh ..hikhokhikhok dunia .. memacam hal lah .. risau pasal result d double kan pulak kesulitan laen … terpakse redha ,, nak marah berpanjangan .. benda tuu tetap xberubah ,, nak boikot macam xcantek pulak perangai aku t …hukhuk kenape aku bukan org laen … kenape ? kenape ? jawablahhhh … xda jwpan kan .. :’( hahhhh  aku jerk err nak paham kau , aku jer kew nak jage aty kau , aku jer ker nak kena kesian kan kau … aku , aku , n aku lagik .. kau ?? kau ?? n kau mcm mane pulak … diam membisu !! plz tell me … hahhhh dah tuu sape nak paham aku …. Makan aty lah jawabnya ,, aiyoooo map lah cik belog yg setia menemani ku ,, malam nie malam meroyan aku ,, sila paham owkeyyyy …. Duhai manusia … pahamlah situasi org laen sebelum bertindak ,,,, bengap kau berganda2 lah kawan … nak lari kan diri pun agak2 lahh ,, apsal org laen kena jadik mangsa … puihhhhh kau ingat aku bahan uji kaji ehhhh ,, robot ! bolehh gune control nak kawal aku , kau kate kiri aku ke kiri kau kate kanan aku ker kanan ,, cmtue …. Sory to say , sory to say ! malas aku nak hormat kau … PENIPU !!! arghhhhhhhhh . sangat sentap ini malam …. Ada sesape nak pinjam kan bahu tapiii yg xberbayar punye … boley x ??? dugaan dugaan .. ape bolehh buat , naseb badan ! :’( YA ALLAH kuatkanlah hamba mu ini ,, berikanlah aku kekuatan ,, setahun jerr lagik nak habeskan diploma nie .. dan berikanlah jugak aku kesabaran yg tinggi dalam menghadapi dugaan dariMU YA ALLAH .. amin 

Jumaat, 7 Disember 2012

~~ cuty abes daaaa -_-







Dup dap dup dap .. oraittt sebelum aku melabuh kan tirai blog tuk ary nie … dengan debaran yang kian d rasai , hati tertanya2 tapi xde jawapan coz semuanya terjawab isnin nanti … untuk pengetahuan serta pemberitahuan dekat korang korang ,, cuty aku tok sem 4 tinggal 2 hary jerr lagikk .. aloaloaloooooo don’t wory don’t wory .. hehe blog tetap d update seperti biase mengikut waktu pejabat iaitu 24 jam xkira mase .. ngeeee dan ikut mood juga law rajen kerap lah law xrajen bersawng lelabah lah jawabnyaaa …. Haihhhh nak cite pepanjang pun bukannya cuty d tambah sebulan lagik .. lalalaaa alangkah bahagianya aku kalau cuty d lanjutkan .. aduh duh duhhhh …

Urmmm ape lagik ekkk .. ohhh yaaaaa , kawan2 rakan2 teman2 sahabat2 doakan aku ea dpt result yang baek ,, walaupun aku tauu sem  4 yg lalu akan membuatkan pointer aku turun ,, tapi moge2 xseteruk yg d jangka … haiyakkkk takut memang takut woooo , risau memang risau bebbbb … haiiii semua dah tertulis so kena terima hakikatnya isnin nanti bersamaan (  10.12.2012 ) .. see , insyaAllah akan d perbaiki dari mase ke semasa mengikut kerajinan ,, kalau bolehh rajin sepanjang sem 5 … lagipun dah tahun akhir dah nie ,, xboleyy memain dah .. acehh acehhh ayat nak skema ,, padahal aku yang paling suka bermain2 d tepian pantai .. ok dah menyimpang ,, xde kene mengena .. hahaaa

Kawan2 dpik aku doakan kowang semua dapat result yg terbaik cemerlang gemilang dan mantap ! xlupe pada pensyarah yg ajar aku sem 4 tuu macehhh bebanyak taw ,, TUHAN aja yg dpt membalasnya .. mis u lahhh kat sesemua pensyarahhh … pengakuan berani idup … kat dak 4 serangkai … wana , aby , jannah rindu korang sesangat ,,, urmmmm xterungkaplahhh … xsbar nak jmpe nie .. aloaloaloooo ramai lagik nie yg d rindui tak tertaip name ehhhh .. hahaaa k la k la … ngantok sudah ! satu ary suntuk mengadap benda alahh nie ,, gudluck semua ! ^______^
           

dumm dumm cakkkk ..
bubyeeeee . 

belangkas ?? manusia o haiwan ! aduhh




Halloooooo .. datang lagi datang lagi ,, nie entry makan2 pulak weyyyy . sume suka makan kan .. tipu tipu tipuu law xsuka makan ,, minx penumbuk lah tuuu law xngakuu ,, dengan tajuk yg agak mencabar ,, kununnyaa , heee padahal belangkas jer pun ,, ok ok ! bukan macam orhg tue2 ckp taw ,, alaaa yg kalau kita duk ke hulu n ke hilir dgn ermmm ermmmm … haha tuuu belangkas laen taw taw .. nie sejenis binatang .. jom jom .. aduhhh bape banyak daaa perkataan yg di ulang .. so ,, whattt .. toink2 






k2 .. nie bahagian belakang dia ..
haty2 bila nak snap snap ..
nampak tuu adoo taring ..haha
lebih kurang halallah ehh .






k2 ..
nie bahagian depan ..
hahh tuu diaaaa ,,
isi n telur yg kita rebut2 nak makan ..
padahal aku jerr yg syokk kat bende nie ..








k2 .. tengokk !
banyak kan hasil tangkapan ..
haha 
tapi ikut musim gak .. law x satu kemaen payah nak jumpe ..
haiyoooo .






k2.. next .
tengok tuu ,, belangkas nie gatal loll ..
adeee ke patut ajak aku bercium ..
padahal tuan yg nak begambau tuu yg geli2 ..
huhuu . naseb ko betina law jantan batal air sembahyang aku ..
boleyy cmtue ..
bedal jelaa ..




k2 .. nie lah hasilnya .. setelah d rebus ..
taraaaaaaa ..
dah bolehh makan ,, jemput2 ..
nyummy nyummy !
yang dia punye isi bley masak ikut tekak sendiri k ..
law aku suka masak lemak ,, perghhhh .
meletop !




hoiiii yaaahoiiii .. tunggu next cerita ceriti cik pinky yup yup ..
dada dudu didi dodo ... tetaaaaa


@_@ dalam suka ada duka '


assalamualaikum ....




Hellooo cowok n cewek d sini sana n situ o d mana2 lahhh ,, wewitttt . “ moge semua dalam keadaan yang sihat sejahtera , serta gembira hendaknya  “ .. pantun xda kerat nie .. hikhik  sememangnya kalau ada tajuk mesti berbunyi nak bercerita kan .. tarikh keramat 04.12.2012 adalah hary gembira,suka,lompat2,girang dan sewaktu dgn nya buat mak kesayangan ku .kerana hari kelahirannya yang keee ?? bape bape ! cepat teka ..tettttt... tapiii hary itu jugak bertukar jadik duka apabila abg long nya telah pergi buat selama2nya .. woot woot sob sob :”(  !  aduhhhhhh . walaupun mak xtunjuk kesedihan tuuu tapi aku tauu dia sedeyy bangat ,, mau xsedeyyy abg dia ooooooo … xpe mak , kita doakan dia aman d sane taw taw .. xmo xmo seedy , kami kan adoooo .. heeeee


Urmmmm k laaa .. just nak wish kat mak aku ,, ( tuu pun law dia bace .. ^_% )
Moge panjang umur , murah rezeki t bley kongsi2 .. hehe
D beri kesihatan yg baek , n yg paling penting mak kena tauu nie ..
Hahh adik akan balas jasa mak n tunaikan permintaan mak ape sahaja ..
insyaAllah .. kalau adik dpt keje yg baek t ..
amin
moge makk bahagia selalu taw taw ..
xkan ku sakiti hatimu ,, xsanggup woooo .. haihhh
luf u so much makkkkkkkk ….muahhhhhhhhhhhhhhhhh
<3<3<3
( @_@ )




Isnin, 3 Disember 2012

:'( baju ilang tiada gantinyaa ~~


urmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm !


.. yg pendek sikit tuu aku lah ,, beserta baju yg ilang !
huiiiiii ... xmo xmo sedeyyy ..
yg d atas sikit si jemah lenggang ~ haha





Hello yunk .. hikhik jumpe lagik jumpe lagik .. mod akan bertukar sedey , menceyy , sentap n memacam lahh bila tengok baju yg d atas nie …hohohoiiiii  tertengok baju nie tadik , terus update .. ade jgk manusia macam nie kan ,,, baju pun jadik .. haiyoooo rase  nya bley kira bape kalik aku pakai baju nie coz syg nak pakai selalu , almaklumlah hadiah busday lah katekan … map ea my sis xpandai jage barang yg d beri .. huuuu :’(  xde rezeki nak kekal lame dlm koleksi baju kurung aku .. heeeee t bley hadiahkan bebanyak lagi x ?? lalalalaaaaa  k laaa ,, malas pulak nak cite lelebih pasal baju yg xtau sape pencuri nya nieee … moge TUHAN saja yg dpt membalas nya ,, aku dah halalkan k … ^_^ dap dip dup assalamualaikum baby boy n baby gurl … tetaaaa

Ahad, 2 Disember 2012

$ pencuci muka ANUGERAH ! hah ape tuu ?

 


Posto posto , mane mane ! sabau lerrr, bak kate owg melaka .. baru nak mula taip .. gelojoh kau nokk ,, ngeeee .. sebelum tuuu , nak tau mood kowg macam mane ary nie k .. nahhhhh ambek sowing satu , tuu hahh , sila turunkan pandangan yaaa ..simpan dalam aty taw , t dah bersedia baru tell me k .. hikhik !


tuuu dia ,,, pilih2 mane berkenan .. 






skunk nak story sikit n nak share banyak sikit .. ape tuu , PENCUCI MUKA ANUGERAH .. ! actualy aku pun baru dpt info sebulan dua yang lalu ,, mule ambek endah xendah jerr sebab dah lali dah gune berbagai produk tapi masalah kulit still x settle gakk .. urmmm penat nokk ..  :"( 
tapi ,,, seminggu yang lalu sedare aku merangkap jiran sebelah menyebelah uma aku nie ade try benda nie ,, alhamdulillah muka dah suci dohhh .. huhu
so dgn secara rasmi nya aku pun nak try lah kan ,, tapi still ragu2 lagik .. lalalaaa
nanti lah aku cube bila mood mencuba dah sampai .. haha
jomm aku kasik info sikit ...




ok .. yang nie tok kulit yang bermasalah ..
contohnya .. ade jerawat , bintik itam dan sebagainya ..
nie yang sedare aku cube , aku curik2 klik ,, 
heeee





baeklah . yang nie kulit biasa , yang nak tambahkan seri kat muka tuu ..
hahahaa selingan nie aku curik kat mrs google taw taw ,, 
maap tercurik tadik ..
hikhik



BAHAN KANDUNGAN PENCUCI MUKA ANUGERAH  :

  1. Air Nyah Ion
  2. Glycerin
  3. Polysorbate 20
  4. Ekstak Sireh
  5. Ekstrak Buah Pinang
  6. Ekstrak Inai
  7. Ekstrak Avacado
  8. Vitamin E




CARA PENGGUNAAN PENCUCI MUKA ANUGERAH  :


  1. Tuangkan pencuci Muka anugerah ke atas tapak tangan.
  2. Sapukan pada muka dan usap perlahan di seluruh muka sambilmembaca Al-Fatihah.
  3. Biarkan selama 2-3 minit dan kemudian basuh muka anda sambil membaca selawat sebanyak tiga kali 



jadik , kesimpulannya d sini . sape nak bley dapatkan d kedai berdekatan ..
tuuu pun law jual lah .. haha harap dapat membantu lah .. insya Allah berkesan , belum cuba belum tau kan ... so ape tunggu lagik , berlari dgn selaju mungkin yaaa tok dapatkan produk nie jgn gaduh2 ,, xmo xmo .. asal ade duet semua dapat sowang sikit ,, jgn risau ! huhu
kulit akan bertambah halus dan mulus serta berseri2 n suci dalam debu .. 
heeeee
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. 
phewitttttt . 





Sabtu, 1 Disember 2012

taman buaya versi mandi manda .. hikhik



Hye  dewa dewi blogger yg di kasihi lagi di hormati ..  sikalang i mau jemput2 serta jengket2 kaki kasi kamu olang bace cerita ceriti aku sama  itu teman sekolah dulu2 enjoy itu tempat  seperti tajuk yang ada d atas itu pun aiii .. haha malas wa mau omong kosong karena xdok  idea yang bernas dah mau update kasik kamu olang bace ini entry ,,, aku mau saji kan dengan posing2 baek punye .. hukhuk nak muntah bace kan ..  pening2 pun  jua .. hola holaaaaaaaaaaa .. jommmmm .. 




ape pandang2 .. ade hutang ..
garangnya kau kakak !
heeee





gua nie agak menarik ..
sungguh indah ciptaan TUHAN kan ..
^_~




serius time nie memang malu giler ..
ahaks2 .
actualy , aku baru tau kat taman buaya ade tempat nak mandi manda ..
hehe .
xla best mane pun tapi happy lah jugak .
lebih sesuai kalau pegi seisi keluarga ..
g ngan teman2 xsesuai sebenarnya tapi kteowg bantai jer ..
huhu ..





nak balek dah ..
mata aku pun da ngantok nie ..
lalallaaa .




dah penat2 ,, so mase untuk makan ..
jomm , tapi bukan pagi nie o d saat aku sedang menaip nie ..
bile kua jenjalan ngan membe2 kowg lah kan ..
hikhik .
yang penting makan free time nie ..
tq kawan2 yg memahami aku sebagai student ..
lallalaa .




dush dush .. tetibe jer .. ngantuk sudah .. so maknenya , mase untuk tido .. heeee mari lerrrrr .. nunite sekalian makhluk yang paling seksi lagi menawan .. bubyeee 



Jumaat, 30 November 2012

Tutorial 1 : letak alert popup mesej bila on blog ~~




Salam..di sini aku nak share lagik kat korang yg tertanye2 mcm mane nak buat tutorial alert popup message .. ala-ala ucapan ringkas mase pelawat bukak blog kita kan … so ini hasil yang aku dapat .. silakan .

Jadi aku dah sediakan cara cara membuat alert mesej tu dalam post ni. Alert Popup Message tu akan akan muncul  bila pelawat membuka blog, untuk menutup tetingkap mesej tu boleh klik "pangkah" atau tekan "OK".

Isi dalam Alert Mesej tu boleh di ubahsuai di dalam kod html nya mengikut citarasa dan ayat anda sendiri. Boleh buh ayat suspent, boleh letak pujuk rayu, tak pun harapan and bla bla bla, sangat mudah!. Tapi bila dah pasang popup ni sila alert lah k, mana tahu ramai visitor yang tak suka. Kalau majoriti tak suka boleh di skrip tu balik dan blog akan kembali seperti asal.



Kaedah Letak Alert Popup Message dengan Butang OK pada blog !


1)   Buka Blogger > Design > Add a Gadget > HTML/Javascript > Copy n Paste kan Kod HTML  DIBAWAH didalamnya > Biar ruang tajuk kosong > Tekan SAVE.
2)  Anda boleh drag gadget HTML tu ke bawah supaya nampak kemas.
3)  Gantikan tulisan berwarna merah dengan ayat anda, gunakan kekreatifan anda! 



Cops n Paste kod ini:
<script type="text/javascript">
alert
('Taip mesej / lawak / amaran / pujukan / rayuan anda disini yer..')
</script> </head>






Kepada sahabat sahabat yang dah try skrip ni, tapi tak jadi silalah komen di ruang komen. Maceh .. selamat mencube ,,, aku akan cuba membantu , insyaAllah .. sekian , berehat bersama kit kat .. daaaaa




Khamis, 29 November 2012

# sambal ikan bilis , siap !




Phewitttttttt . selamat bersiaran lagik , ary nie aku nak kongsi masak sambal ikan bilis .. heee walaupun aku tau kamu kamu n kamu semua dah pandai memasak nya kan kan kan .. ( saje membodek .. jujur kan ! ) so .. aku dengan resepi aku ,, korang2 dgn resepi korang2 .. ( hakikatnye mak aku yang ajar .. ngeee ) let’s go babe .. jeng jeng jeng ….




Urmmm chaakkk … begini cARAnya :


  1.     kena pilih ikan bilis yang mutunya grad A.. law nak B , C n lain2 gred pun boleyy .. haha [biasanya ikan bilis bewarna putih atau kekuningan dan nipis..harganya mahal sedikit. Tapi korang masih mampu nak beli lahh .. don’t wory 
  2.   belahkan dan bersihkan kekotoran.[ini memang kena buat satu perstau..buatlah sambil tenguk tv kerr.. anggap jer buat kerja sambil berzikir..]
  3.   Panaskan minyak yang banyak dalam kuali. ( jgn sampai satu botol pulak ,, hahh kena hempuk ngan mak kowg xtau .. xajarrr .. wawaaaa )
  4. Basuhkan ikan bilis dan tapiskan dengan cepat. Pastikan ikan bilis tidak kembang.
  5. Masukkan ikan bilis terus dalam kuali dan sentiasa kacau rata.
  6. Bila telah nampak garing [biasanya tiada kedengaran bunyi saperti meletik ataupun bunyi yg sepatutnya] angkat dan tuskan ikan bilis gunakan senduk berlubang.
  7. Taburkan ikan bilis atas dulang atau mangkuk yang dilapikkan dengan kertas tisu besar untuk menyerapkan minyak gorengan.
  8.  Simpan ikan bilis dalam bekas kedap udara atau sedia untuk ditumiskan.
  9. Tumiskan sambal sehingga garing. Tutup api baru masukkan ikan bilis dan juga bahan lain saperti tempe atau kacang goreng yang telah digorengkan secara berasingan.
  10. Siap … dah bolehh makan .. hahaaaa law ada resepi cara lain sila tinggalkan kat komen ea .. sharing is caring tauuuuu . ^_^




tengok .. ini hasilnya untuk tengahari nanti ..
hikhik ..
buat sendiri tawww ..
nak rase datang uma .. huhu





Ini saja lah contengan hamba untuk belog yg xberape nak siap nie .. euwwww kita ketemu lagik dgn entry yg berikutnya ea buk .. aku udah dulu ya ya ya … bip bip horeyyyyyy … bubbyeeeeee baby bucukkk … ( sape tahhh .. aku bantai jerr )

my music

terintai - intai