Ahad, 4 November 2012

Kenangan terindah .. PJKN



PENGENALAN





Program Jatidiri Kesukarelaan Nasional (PJKN) merupakan suatu bentuk “Khidmat Nasional” bagi belia lepasan SPM. Walau bagaimanapun ianya berbeza daripada “Program Khidmat Negara” yang umumnya bersifat ketenteraan dengan tujuan memperkukuhkan mental dan fizikal peserta. Pelaksanaan PJKN lebih menekankan kepada aspek pembangunan diri generasi muda itu sendiri di samping menyemai semangat memperkasa jati diri, kesukarelaan, patriotisme, membentuk perilaku yang baik dan menghayati perpaduan negara.

PJKN telah diperkenalkan oleh Kementerian Belia dan Sukan pada tahun 2006 dengan bertujuan untuk mengisi masa lapang belia dan beliawanis yang tidak terpilih menyertai PLKN. Dalam program PJKN inilah masa yang terbaik kepada para belia dan beliawanis membuktikan kemampuan yang dimiliki oleh mereka dan yang kurang pengalaman boleh menimba pengetahuan.






BARISAN JURULATIH …
KOWANG MEMANG TERBAEK ..
<3



Seperti yang termaklum … aku dengan ini ingin menceritakan dan mendendangkan semula pengalaman2 bersame sahabat belia MELAKA … mari kita teruskan ! heeeee xkelakar pun … sila jgn gelak ea timah . first pogram ini memang terbaek … PJKN same seperti PLKN ,,,, just beza nya mase yg diperuntuk kan … bertempat di PLKN asahan gunung ledang ! tarikh aku dah lupe ,, sok2 law ingat aku kasik update yooooo .. mule2 join gase cam … eeeeyerrrrrrrrrrrrk , tapi lame2 bak kate org tua2 xkenal maka xlove lerr kannn ….. di sini aku kenal erti persahabatan , kasih sayang , kerjasama , berdikari dan yang paling utama “ JATUH CINTA LAGI “ ! huhhhh xmo kenang lagik xmo …. Pertama-tama sekali ku ingin perkenalkan semua fasi2 yg memang terbaek tapi kalau ade name yg aku xsebut maknenya dah terlupe lettewww ,,, ok mari kita eja satu persatu … taraaaaaaa cgu shukri , cgu najib , cgu khidir , cgu shahmi,ehsan,amer,arib,kak fifi , cgu yanie , cgu saifen,asrol , cgu mai , cgu umie , cgu mas merah , cgu zuhnulehsan dan laen2 .. ( maknenya yg laen2 tue ku dah xengat name dia ) thanks pada SAHABAT BELIA coz dah memilih sekolah aku tok sertai pogram mereka2 sekalian . aku rase time tue skola aku yg paling ramai antar wakil kot ,,, sebab tue suka besar kepale kat sane .. hahaaa diam xdiam dah 4 tahun berlalu …. Setiap kenangan xkan perna aku lupe malah still tersemat kat jiwa n rage tapi yang manis jela .. yg pahit dah ku cmpak kat lombong yang berdekatan owkeyyy … huuuuu rase macam dah kering pulak idea nie … jom lah aku tempek kan korang dengan posing2 yang ala2 super model tue …. Hipp hippp horeyyyy J








baeklah baeklah .nie group aku . sampai skunk ingat taw ..
kump. ATOK ! kump. 8 ...fc die encik KHIDIR !
terbaek dari ladang .. heeeeeee kteowg selalu jadik yg terheboh n xterkawal ..
kununnye lah kan ... semua hebat2 .. baek2 .. kacak2 .. cantek2 ..
lagikk ape ekkk .. nanti2 lah aku pikir kan .. hohohooo
ingatkan dulu fc kteowg dah kawen coz sejujurnye muka cm bapak owg ..
lalaaaa jgn marah ea,,, upenya single .. eeeee mule lettewww nak gedik2 .
aiyoyo ... ade ke patut time malam persembahan akhir dia soh aku buat tarian hindustan heyy heyyy . tapi aku xkesaa pun .. aku bedal jerrr ,, yg penting heppy .. kump nie memang sokmo hepi ,, lagik budak sekolah aku jerr yg ramai .. boleyyy kirra tauuu ,, dlm satu kump ade lebih kurang 10 org kot hahhh lupe lagik .. n kump aku ade 5 org budak skola aku ,, kan kan aku dah ckp kteowg yg konkerrr .. haihhhh tue jela kot .. 









seingat aku .. nie time pas aktiviti air terjun ..
yang berdekatan dengan gunung ledang tue ...
sangat sejuk airnye ..
actualy xnak mandy tapi sudah d tolak oleh si jejake ..
euwwwwwww
history betol !










oraitttttt .. yang nie pulak aktiviti lepas kayakk .
semua dah kepenatan tapi seronok bangat deyhhh .
heeeeeee






nie pulak sesi nak cerita ceriti kat org ,,
ape yang mereka dah bincangkan dlm kumpulan ..
ataupun lebih senang d sebut LDK kump.
serius semua tin tong nak pikir idea ...
hahhhhh








selepas 6 hary kteowg buat aktiviti ,,,
n pastue tibe pulak 4 hary bersame ,,
fmly angkat ..
tapi xtau lahh pe jadik ngan mkcik nie ..
huuuhuuu
jaat kan aku ,,, pas abes pogram lupe dahhh ..
ngeeeeeeee






nie semua aktiviti2 yg dijlankan ,,
semase d rumah fmly angkat ..
alaaa2 buat khidmat bakti kat org kampong kann ..
best gilerrr taw ..
rugi2 sape xjoin ..
(:







di bawah ini ade sedikit tontonan ...
pic fc2 yang tersayang .. hikhik 



 
 

 

 

 








dan di bawah sekali .... 
aktiviti2 yg d jalankan ..
urmmmm chakkkkkkk !





 

 








jeng jeng jeng ....
hahhhhh .
dah siap satu story .
hahaha ..
akan bersambung dengan cerita seterusnye..
tungu sekejap ...
padahal lame ..
hukhuk 
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .




3 comments:

LADY ANA berkata...

pweetttttt ! zaman dolu2 nie . hehe . muke memasing segar bugar . suci muci aje . hoho . cimot kekate hikmah bawah nun talei bla laa . usah di kenang deh . heee ~

♥♥ si exora yokies ♥♥ berkata...

Hohooohoiii.. dulu2 wana oii , skunk hahhh ambek buruk .. huhu haruslah kena ada kate2 hkmah tw tw tw ~~~ ^ _________ ^

LADY ANA berkata...

haha , mase merubah segalenyer . hehe . skg tak buruk laa , skg sume makin vouge aje . huhu

Catat Ulasan

my music

terintai - intai