Rabu, 21 November 2012

" khasiat buah naga "





selamat siang semua ..... sebelum aku meneruskan contengan tajuk asal ,,,mohhh lerr same2 berdoa untuk  rakyat di gaza !


Alhamdulillah...

Ramai yang cukup peduli tentang apa yang berlaku di Gaza.
Tak cukup peduli saja, kenalah berdoa agar Palestine diberikan kemenangan untuk menjatuhkan Israel laknatullah.

Dan kuasa kita sebagai umat Islam sekarang ini, salah satunya adalah memboikot beberapa barangan Israel (bukan Yahudi yang tidak menzalimi umat Islam sebagaimana Yahudi Israel). Ia bertujuan untuk menyekat ekonomi mereka, insyaAllah, walau sedikit pun tidak mengapalah... Asalkan itu tanda kita mempunyai usaha sedikit sebanyak untuk menjatuhkan Israel.

"Cukuplah Allah sebagai penolong kami..."











hiasan semata2 ....
tq  bapak google !
haha






khasiatnya ialah : 

-Buah naga juga mengandungi zat besi untuk menambah darah
-vitamin B1 (mencegah demam badan);
-vitamin B2 (menambah selera)
-vitamin B3 (menurunkan kadar kolesterol)
-vitamin C (menambah kelicinan, kehalusan kulit serta mencegah jerawat)
-mengandungi protein yang mampu meningkatkan metabolisme tubuh dan menjaga kesehatan jantung
-serat (mencegah kanker usus, kencing manis dan diet)
-karotin (kesehatan mata, menguatkan otak dan mencegah masuknya penyakit)
-kalsium (menguatkan tulang).
-Baik untuk sistem penghadaman dan peredaran darah.
-bertindak balas memberangsangkan untuk mengurangkan tekanan emosi dan meneutralkan toksik dalam darah.
-Buah naga juga mengandungi zat besi untuk menambah darah
-Cegah kanser usus
-Cegah kandungan kolesterol tinggi
-Turunkan kadar lemak 
( yang nie aku xpasti coz sampai ary nie xkurus pun .. haha mybe tengok pada org jugak kot ,,, mane nak kurus kalau dah melantak berpinggan2 nasi satu ary .. heeeee )



so ,, pasnie makan lah buah naga ea .. banyak khasiat  sambil2 kita menjaga kesihatan ...
semua maklumat nie aku klik klik kat bapak n ibu google saje .. hehe
harap2 perkongsian nie berguna lah yooooo !
maceh pada peminat n pembaca yang selalu jenguk blog saya ...
heeee walaupun hakikatnya xdokkkk .... perasan japppp ,,, 
bubbye .. si cantek manis n si hensem tampan ...
muahhhh .





3 comments:

Rabia Sensei berkata...

Nice info! keep it up! =D

♥♥ ku budak comot ♥♥ berkata...

hehe mge brgune ea ~~

MawardiYunus berkata...

nice info.. tq follow saya ye:)

Catat Ulasan

my music

terintai - intai